Nopea kana-kookoscurry


Meidän kahden hengen taloudessa, johon kuuluu lisäkseni siis poikaystävä, syödään aika paljon samoja tuttuja ruokia viikoittain. Välillä kaipaa vaihtelua ja silloin kokeilen usein tehdä jotain uutta. Arkiruoan täytyy olla helppo ja myös nopea tehdä, ja siksi toteutin curryn nopeammassa muodossa ja sellaisista aineista, joita saattaa olla kaapeissa jo valmiiksi. 


Tätä tein ensimmäisen kerran poikaystävän ja minun yhteisen taipaleen alussa ja se on siitä asti ollut vakkariruokana meidän pöydässä. Hyvän maun lisäksi tämä on myös terveellistä ja sinne voi maun mukaan lisätä muitakin aineita, kuten sipulia, herkkusieniä ym. sekä tarjolle laittaessa sen voi kruunata vaikka pilkotulla tuoreella korianterilla ja paahdetuilla kookoslastuilla, tai silputuilla kevätsipulin varsilla ja chiliflakeseillä!


NOPEA KANA-KOOKOSCURRY MAIDOTON, GLUTEENITON
(n. 6 annosta)

800g broilerin ohutleikkeitä (filee)
2prk Kara sinistä kookosmaitoa
2 pientä purkkia ananasviipaleita mehussa
2tl Meira broilerimaustetta
1tl paprikajauhetta
1tl curryjauhetta
0,5tl valkosipulijauhetta
0,5tl chili flakeseja 
Herbamarea
Öljyä paistoon

Pilko kanat esim. saksilla sopiviksi paloiksi ja laita kevyesti öljytylle esikuumennetulle pannulle paistumaan. 
Kanojen paistuessa voit valuttaa ylimääräiset nesteet ananaspurkeista ja pilkkoa ananasrenkaat pienemmiksi. 
Sen jälkeen lisää ananakset kanojen sekaan. 
Lisää mausteet ja sekoita niin että kaikki kanat maustuvat. 
Tässä vaiheessa voit hieman laskea lieden lämpötilaa. 
Kun kanat ovat melkein läpikypsiä, kaada kookosmaidot joukkoon ja sekoittele, kunnes mausteet ovat antaneet värin kookosmaidolle.
Kun kanat ovat kypsiä, ruoka on valmis!


Lisukkeeksi suosittelen jasmiiniriisiä, jonka voi keittää kasvisliemessä halutessaan. Riisi valmistuu sopivasti samalla kun teet kastikkeen.



Kommentit

Suositut tekstit