Superherkullinen pekoni-makaronilaatikko

Jos perinteinen makaronilaatikko kyllästyttää, kannattaa päivittää resepti uudelle tasolle. Tein tänään kokeilumielessä maidottoman makaronilaatikon (sopii tämänhetkiseen ruokavaliooni) ja lisäsin pekonia tuomaan lisää makua, ja siitä tulikin ihan superhyvää! Ehdottomasti parasta makaronilaatikkoa mitä olen koskaan tehnyt ja poikaystäväkin tykkäsi paljon.


Käytin tässä munamaitoon maidottomia tuotteita, joten valmis tuotos on täysin maidoton ja samalla luonnollisesti myös laktoositon. Jos haluat laatikosta gluteenittoman, vaihda makaronit gluteenittomiin makaroneihin. Ja eikun ohjeeseen!


Pekoni-makaronilaatikko MAIDOTON
(n. 8 annosta)

140g Pekonia 
400g Makaronia + 1 kasvis-fondcup
800g Jauheliha 10%
Kevätsipuli
5 munaa
2dl kauramaitoa + Planti sipulikerma-prk (2dl) + 4dl kiehuvaa vettä johon 1 kasvis-fondcup
0,5 tl Suolaa
1 tl + 0,5 tl Santa Maria Persillade-mausteseosta (Valkosipulia ja pesiljaa)


Kiehauta 4dl vettä ja liuota fondcup sekaan. 
Yhdistä munamaidon nesteet ja lisää munat, kun neste ei ole liian lämmintä. Lisää 0,5 tl yrttimausteseosta ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
Pilko pekoni ja paista kuumalla pannulla.
Keitä makaronit kasvisliemessä puolikypsiksi.
Murenna raaka jauheliha vuokaan ja sekoita sen joukkoon suola, 1 tl yrttimausteseosta, sekä pilkottu kevätsipuli.
Kaada pekonien ylimääräinen rasva pois pannulta ja laita pekonit vuokaan.
Valuta puolikypsä pasta siivilässä ja sekoita lihojen joukkoon niin, että joka puolella on kaikkea.
Lopuksi kaada hyvin sekoitettu munamaito tasaisesti vuokaan.
Paista 150-asteisen uunin keskitasolla n. 30-35min ja vielä 10-15 min ylätasolla 170 asteessa grillivastus päällä.


Makaronilaatikko on näin tehtynä maidoton, mutta voit halutessasi lisätä juustoraastetta pinnalle viimeisessä paistovaiheessa!

Kertokaa ihmeessä miten teille maistui jos kokeilette! :)

Kommentit

Suositut tekstit