Mitä minä syön: tiistain ruokapäiväkirja

Tykkään itse lukea muiden ruokapäiväkirjoja, sillä niistä voi saada uusia ideoita omiin syömisiin. Päätin tehdä koosteen omasta päivästäni tänne teidän iloksi!
Pohjan tälle loi se, kun viime viikolla laskimme MyFitnessPal -sivustolla paljon treenaavan poikaystäväni päivän kalorit ja makrot, ja kävi ilmi, että hän syö aivan liian vähän kulutukseensa nähden. Myös makrojakaumassa oli paranneltavaa. Kiinnostuksen herätessä päätin toteuttaa saman toimenpiteen myös itselleni, ja sama lopputulos ilmeni: syön liian vähän. Aloitin siis hurjan kalorinlaskennan ja makrojakaumahifistelyn. No ei sentään, mutta olen käyttänyt laskuria nyt joitakin päiviä, jotta opin näkemään silmällä riittävän suuret annosmäärät ja myös niiden rasvojen ja hiilihydraattien tarpeen - ne kun ensimmäisinä alkavat helposti vähentyä ruokavaliosta.

Täytyy sanoa, että on ollut silmiä avaavaa nähdä oman, jopa vuosia rullanneen ruokavalion sisältö, kun lopputuloksena onkin, ettei se riitä täyttämään energiantarvettani. Olen syönyt jo vuosia viisi kertaa päivässä luullen annosteni olevan riittäviä. Salilla kyllä olen huomannut painojen minimaalisten lisäysten muodossa viittausta siihen, että jossain mättää, mutta en ole osannut yhdistää sitä suoraan ruokavalioon. Mutta nyt, kun olen löytänyt (toivottavasti) paremman polun, aion jatkaa sillä nyt jonkin aikaa ja katsoa, mitä tapahtuu. Salilla ainakin on riittänyt virtaa, kerron sitten täälläkin tämän ihmiskokeilun edetessä miten kävi!

Tiedän teidän olevan kiinnostuneita syömistäni kalorimääristä, mutta en halua tai koe tarvetta ilmoittaa tarkkaan syömiäni kaloreita täällä. Jokaiselle on omia tavoitteita tukeva, yksilöllinen ruokavalio, eikä sen takia kannata matkia suoraan kenenkään muun syömisiä tai kalorimääriä.  Minulla ei ole mitään ruokaohjelmaa tai ammattilaista apuna, vaan tällä hetkellä tukeudun mainitsemaani sivustoon jonkin aikaa, kunnes opin toteuttamaan minulle sopivampaa ruokavaliota itsenäisesti. Voin kuitenkin mainita, että olen seisomatyössä ja liikun (sali tai lenkki tms.) 4-6krt viikossa, ja minulle suositus on n. 2100kcal + siihen päälle urheilun kuluttamat kalorit, eli ihan reippaasti saa syödä. Jos liikut, niin älä turhaan kituuta pienillä kaloreilla, saat vain kroppasi jumiin, sekä muita ei niin toivottuja vaikutuksia. Enemmän on enemmän, ja lihaskin kasvaa!👊

Ja nyt päästään itse ruokapäiväkirjaan! Tässä käytössä jo uudistettu, energiapitoisempi ruokavalio.

AAMUPALA

Kaurapuuroa, Royal Gala omena, pakastepensasmustikoita, mantelivoita (ja kanelia) + valkoinen tee, vesi ja vitamiinit.


Olen tällä hetkellä maidottomalla ruokavaliolla kokeilullisessa mielessä (terveydellisistä syistä), joten en voi käyttää raejuustoa, jota normaalisti laittaisin puuroon. Välillä syön siis tuohon lisäksi keitetyn kananmunan tai pari valkuaista.


LOUNAS

Jasmiiniriisiä, kana-kookoscurrya ja päällä silputtua kesäsipulia. Söin myös kirsikkatomaatteja, jotka eivät päässeet kuvaan.


Melkein jokaviikkoinen ruoka meillä, maistuu molemmille 😋 Lisäsinkin tämän ruuan reseptin aiemmin, klikkaamalla linkkiä pääsee nopeimmin siihen käsiksi :)


VÄLIPALA

Fazerin kaura-bataatti -juuresleipää, hummusta, palvikinkkua, salaattia, kurkkua ja kuvasta puuttuva keitetty kananmuna + teetä.



Nyt täytyy käyttää tilaisuus hyväksi ja hehkuttaa jälleen tuota leipää, on meinaan törkeen hyvää, ihanan pehmeää ja ravintosisältökin kohdillaan: kahdessa viipaleessa    (1 leipä) on 12g proteiinia!!


PÄIVÄLLINEN

Täysjyvätortilla, hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita, salsaa, valkuainen, salaattia, kesäsipulia, Oatlyn kaurafraichea, kirsikkatomaatteja.



Kun pikaruoka ja terveellinen ruoka yhdistyvät. Okei, hunajamarinadi ei ehkä ole paras vaihtoehto, mutta sekin mahtuu mukaan harvoin käytettynä. Kokonaisuus ratkaisee, eikös se niin mene 😉 Meiltä unohtui avocadot kauppaan, joten guacamolen puute aiheutti aluksi harmituksen, mutta lopputulos oli niin mehevä, ettei se edes sitä kaivannut! Ja päivän rasvatkin tulee täyteen muilla keinoilla.


ILTAPALA

Kaksi maidotonta riisipiirakkaa, Becelin Walnut oil -levitettä, palvikinkkua, kurkkua, vesimelonia.



Jääkaappikylmä vesimeloni on mun ikuinen kesäsuosikki, ja siitä saa melkein huomaamatta nesteytystä samalla. Ja vihdoin sain mun kauan himoamia riisipiirakoita, kun löysin maidottomia meidän kaupasta 😍 Tää maidottomuus on kyllä välillä pieni ongelma, mutta pääasiassa hyvin oon selvinnyt. Voisin kirjoittaa siitä erikseen jonkun postauksen, kun mun kokeiluaika päättyy.


Päivän aikana juotuja vesiä ei juurikaan näy noissa, mutta sitä tulee juotua kyllä ihan reilusti :)
Tälläisellä tyylillä mennään nyt eteenpäin ja katsotaan minkälaista kehitystä tulee. Can't wait!

Nyt kuitenkin hyvät yöt kaikille, meitsi lähtee palauttaville yöunille!
- Pau 


   
______
HUOM! tämä ei ole mainos MyFitnessPalille, mainitsin sivun täysin omasta tahdostani, enkä hyödy siitä mitenkään.

Kommentit

Suositut tekstit